Agenda 2019

Zaterdag 4 mei: Verkoop plantgoed & eerste oogst

In eigen moestuin aan de slag? Op 4 mei verkopen wij biologisch plantgoed: sla, prei, andijvie, aardbeien, courgette, tomaten, pompoenen en nog meer. Op de kraam verkopen we bovendien de eerste oogst: raapstelen, sla, paksoi, radijsjes, rucola en spinazie. We zijn van 10.00 tot 16.00 uur open.

Zaterdag 11 mei: Start van het nieuwe seizoen!

Op 11 mei hebben we een volle kraam met lentegroenten. Op de eerste open dag verkopen we ook biologisch plantgoed. Naast de verkoop is er koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam, en om 13.00 uur houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin. Open van 10.00 tot 16.00 uur.

En bij Agnes Kruiden is het feest! 10 jaar geleden begon Agnes haar biologische kruidentuin. En dat zal gevierd worden met extra activiteiten, onder andere mandala’s maken met Bonbon Margot (chocolatier uit De Bilt). De theetuin is open, met verse lentekruidenthee en kruidig gebak uit eigen keuken, en er is verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed.

Zaterdag 1 juni: Velt Eco tuindagen

Velt, Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert op 1 juni de Velt-ecotuindagen. Bij Velt leer je hoe je op een ecologische manier groenten kweekt en daar lekkere gerechten van maakt.  Onze tuin is open voor iedereen, of je nu wel of geen lid bent van Velt. Voor meer informatie over Velt, zie www.velt.be. Van 10.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag 15 juni: Lekker naar de biotuinders

Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden organiseren samen een open dag. Half juni vinden wij dat de tuin op z’n mooist is, dus een goed moment voor een open dag! U kunt meedoen aan een rondleiding door de tuinderij; de rondleidingen starten om 12.00 en om 15.00 uur. Natuurlijk zijn er groenten en bessen te koop op de kraam, en ook koffie en thee met taart. Van 10.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag 14 september: Pompoendag

De tweede zaterdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de pompoen. Er is pompoensoep en pompoentaart, en we verkopen verschillende soorten pompoenen, van de klassieke oranje Hokkaido tot de Marina di Chioggia. Van 10.00 tot 16.00 uur.