Agenda 2019

Zaterdag 14 september: Pompoendag

De tweede zaterdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de pompoen. Er is pompoensoep en pompoentaart, en we verkopen verschillende soorten pompoenen, van de klassieke oranje Hokkaido tot de Marina di Chioggia. Van 10.00 tot 16.00 uur.


Eerder dit jaar

Zaterdag 4 mei: Verkoop plantgoed & eerste oogst

In eigen moestuin aan de slag? Op 4 mei verkopen wij biologisch plantgoed: sla, prei, andijvie, aardbeien, courgette, tomaten, pompoenen en nog meer. Op de kraam verkopen we bovendien de eerste oogst: raapstelen, sla, paksoi, radijsjes, rucola en spinazie. We zijn van 10.00 tot 16.00 uur open.

Zaterdag 11 mei: Start van het nieuwe seizoen!

Op 11 mei hebben we een volle kraam met lentegroenten. Op de eerste open dag verkopen we ook biologisch plantgoed. Naast de verkoop is er koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam, en houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin. Open van 10.00 tot 16.00 uur.

En bij Agnes Kruiden is het feest! 10 jaar geleden begon Agnes haar biologische kruidentuin. En dat zal gevierd worden met extra activiteiten, onder andere mandala’s maken met Bonbon Margot (chocolatier uit De Bilt). De theetuin is open, met verse lentekruidenthee en kruidig gebak uit eigen keuken, en er is verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed.

Zaterdag 15 juni: Lekker naar de biotuinders & Slow Food markt

Half juni vinden wij dat de tuin op z’n mooist is, dus een goed moment voor een open dag! U kunt meedoen aan een rondleiding door de tuinderij; de rondleidingen starten om 12.00 en om 15.00 uur. Natuurlijk zijn er groenten en bessen te koop op de kraam, en ook koffie en thee met taart. Van 10.00 tot 16.00 uur.

Daarnaast een Slow Food markt met onder andere:
• Paddenstoelen van Dirk en Anne de Vries
• Bonbons & siropen van BonbonMargo
• Proefhapjes van Slow Food Utrecht
• Knoflook (en wormenhotels!) van Els en Kees Knoflook
• Duurzame sieraden