Agenda 2019

Zaterdag 26 oktober: Laatste verkoop van het seizoen!

We hebben nog best een aardig assortiment groenten op de kraam, van andijvie en eikenbladsla tot boerenkool en pastinaak. En aardperen en yacon en pastinaak en groenselderij en… Nou ja – kom zaterdag nog een laatste keer langs voor een volledig overzicht 🙂

In de herfst en winter blijven we leveren aan Ekoplaza in Bilthoven en Soest, en aan De Korenmaat in Zeist. Boerenkool, winterpostelein, veldsla, straks weer spinazie. Veel groene blaadjes om goed de donkere dagen door te komen!


Eerder dit jaar

Vrijdag 18 oktober: Aanschuiftafel

Wil je het moestuinseizoen op een smakelijke manier afsluiten? Op vrijdag 18 oktober organiseert Tuinderij Eyckenstein in samenwerking met groene chef Nadine (van Spicy Stardust) een vegetarische aanschuiftafel in de oranjerie, uiteraard met groenten van de tuinderij. Ontvangst is om 18.00 uur, vervolgens om 18.30 een korte rondleiding en dan om 19.00 uur aan tafel.

Kosten bedragen €29,50 per persoon inclusief welkomstdrankje. De overige drankjes kun je aan het einde van de avond afrekenen (contant of PIN). Met dieetwensen wordt rekening gehouden, mits vooraf doorgegeven. Aanmelden kan via spicystardust.nl/aanmelden (onderaan die pagina kunt u ‘Aanschuiftafel Tuinderij Eyckenstein’ selecteren).

Zaterdag 4 mei: Verkoop plantgoed & eerste oogst

In eigen moestuin aan de slag? Op 4 mei verkopen wij biologisch plantgoed: sla, prei, andijvie, aardbeien, courgette, tomaten, pompoenen en nog meer. Op de kraam verkopen we bovendien de eerste oogst: raapstelen, sla, paksoi, radijsjes, rucola en spinazie. We zijn van 10.00 tot 16.00 uur open.

Zaterdag 11 mei: Start van het nieuwe seizoen!

Op 11 mei hebben we een volle kraam met lentegroenten. Op de eerste open dag verkopen we ook biologisch plantgoed. Naast de verkoop is er koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam, en houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin. Open van 10.00 tot 16.00 uur.

En bij Agnes Kruiden is het feest! 10 jaar geleden begon Agnes haar biologische kruidentuin. En dat zal gevierd worden met extra activiteiten, onder andere mandala’s maken met Bonbon Margot (chocolatier uit De Bilt). De theetuin is open, met verse lentekruidenthee en kruidig gebak uit eigen keuken, en er is verkoop van kruidenplanten, eenjarige bloemen en zaaigoed.

Zaterdag 15 juni: Lekker naar de biotuinders & Slow Food markt

Half juni vinden wij dat de tuin op z’n mooist is, dus een goed moment voor een open dag! U kunt meedoen aan een rondleiding door de tuinderij; de rondleidingen starten om 12.00 en om 15.00 uur. Natuurlijk zijn er groenten en bessen te koop op de kraam, en ook koffie en thee met taart. Van 10.00 tot 16.00 uur.

Daarnaast een Slow Food markt met onder andere:
• Paddenstoelen van Dirk en Anne de Vries
• Bonbons & siropen van BonbonMargo
• Proefhapjes van Slow Food Utrecht
• Knoflook (en wormenhotels!) van Els en Kees Knoflook
• Duurzame sieraden

Zaterdag 14 september: Pompoendag

De tweede zaterdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de pompoen. Er is pompoensoep en pompoentaart, en we verkopen verschillende soorten pompoenen, van de klassieke oranje Hokkaido tot de Marina di Chioggia. Van 10.00 tot 16.00 uur.

Lijkt het je leuk om te leren wecken en groenten in te maken uit de moestuin? Meld je dan aan voor de workshop wecken op zaterdag 14 september van 12.30 tot 15.30 uur, onder begeleiding van Marlot Huiskes en Yvonne Mathot. Kosten: €25 per persoon, inclusief koffie, thee, iets lekkers en twee weckpotten met ingemaakte groentes om mee naar huis te nemen. Maximaal 10 deelnemers. Opgeven kan via contact@landgoedgroenten.nl.