Wat te koken met pronkbonen?
De recepten hieronder zijn in het Engels — pronkbonen (runner beans) zijn in Engeland veel bekender dan in Nederland. Het ras pronkbonen dat wij telen, heet ook niet voor niets Lady Di.
Hoogste tijd dat de pronker hier ook weer uit de vergetelheid raakt! Want al zien ze er ruw en taai uit, zijn ze juist heerlijk sappig en mals. Je moet soms wel draden van de zijkanten ritsen, maar omdat ze zo groot zijn — en er dus niet zoveel pronkbonen in een pond zitten als bijvoorbeeld sperziebonen — kost dat weinig tijd.
- Heel makkelijk recept van pronkbonen in boter met knoflook
- Pronkbonen met gegrilde prei en vinaigrette
- Midden-Oosterse pronkbonen in tomatensaus
- Pronkbonen met clotted cream en amandelen (clotted cream is te vervangen door mascarpone met crème fraîche)
- Gegrilde courgette met pronkbonen en ricotta
- Kerala kokoscurry met pronkbonen
- In Plenty van Ottolenghi staat een goed recept met pronkbonen en tuinbonen in tomatensaus, waarbij de tuinbonen goed weg te laten zijn (dankjewel, Tolke! 👩🌾)
Heb je nog tips, vooral voor vegan recepten, stuur ze naar liesbeth@landgoedgroenten.nl