Stagiaires aan het werk op het land. De lucht is blauw en de zon schijnt

Vrijwilligers & stagiaires

Vrijwilligers

Wil je één keer komen helpen met wieden zonder ergens aan vast te zitten? Boek een tijd via onze kalender. Op een biologische tuinderij zijn handen om te helpen altijd van harte welkom. Er is genoeg te doen: wieden, planten, oogsten… Groene vingers zijn echt niet nodig – die krijg je vanzelf! Momenteel zijn er geen openingen voor nieuwe, vaste vrijwilligers. Waarschijnlijk weer in de lente van 2025.

Stagiaires

Voor het komende schooljaar hebben we nog plek voor één stagiaire van de Warmonderhof. Je draait mee met alle werkzaamheden: planten, zaaien, wieden, schoffelen, oogsten, bestellingen gereed maken, teelten verzorgen op de volle grond en in een historische kas, drie wandelkappen en een kas van 500 m2 die op een kilometer van de tuin is gelegen. We zaaien relatief veel zelf voor, gebruiken zoveel mogelijk handige gereedschappen (onder andere van Terrateck) en zijn altijd op zoek naar manieren om werkprocessen en teelt te verbeteren.

Op de tuin krijg je volop de mogelijkheid zelfstandig te werken, maar natuurlijk wel met uitleg en begeleiding. Daarnaast is er ook veel aandacht voor onderdelen als het teeltplan, de vruchtwisseling en de financiën. Je werkt samen met de tuinders en een groep betrokken vrijwilligers, en er is ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Mogelijke stagedagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. (Op zaterdag kan ook, maar dan hebben we minder tijd voor begeleiding.) Neem contact met op met Luuk als je belangstelling of vragen hebt, en kom vooral een dag(deel) meelopen!